Микросметище се е образувало до единствените контейнери за смет във варненската местност "Манастирски рид"

Мисия Варна

05-04-2024, 15:21

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Днес в местността "Манастирски рид" освен, че е обсадена от боклук, няма вода и ток.

Микросметище се е образувало до единствените контейнери за смет в местност Манастирски рид във Варна. Това установи репортерска проверка на Радио Варна. Сигнал до редакцията ни подадоха живеещи в района, които търпят ежедневното трупане на отпадъци наред с ремонта на ВиК инфраструктурата. 

Ситуацията за съжаление е трагична. С напредването на пролетта и боклука става повече. Това разказа за Радио Варна Стилиян Стилиянов, пряк свидетел на случващото се. Според него сметопочистващата фирма в района идва в понеделник, почиства и след това идват едва след три седмици оново. Боклукът постоянно се трупа, разказа още Стилиянов и добави, че контейнерите за смет в местността са само тези и са разположени в близост до първия хотел на разклона. Това е така заради невъзможността на тежката техника на сметопочистващата фирма да обръща в по-тесните участъци в края на местността, за да обслужва и горната й част, каза още Стилиянов.  

В петък местност "Манастирски рид" освен, че е обсадена от боклук, няма вода и ток, констатирахме със Стилиян Стилиянов. Той поясни, че това се случва много често - през ден - два. "Сезонът започва, а на хората, които имат хотели в района ще много е трудно да обяснят на гостите си липсата на ток и вода поради независещи от тях причини. До края на месец март трябваше да приключат ремонтните дейности по ВиК - инфраструктурата, но сега е вече април и не се вижда краят му", обобщи Стилиянов. 

Ако могат да се ангажират всички замесени в конкретния случай с боклука. Освен за контейнерите тип "бобър" на ден - два да се извозва сметта, да се ангажира и по-малък камион, който да извозва и другите отпадъци от клони и храсти, обърна се с призив към отговорните институции Стилиян Стилиянов чрез Радио Варна.