Промениха изходите за полетите за Варна и Бургас на летище София

Туризъм

03-04-2024, 16:15

Снимка:

България Еър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Препоръчително е пасажерите да пристигнат на летището не по-късно от 2 часа преди полетното разписание.

Вследствие на присъединяването на България в Шенгенското пространство от края на март 2024 г. се налага промяна и на летище София относно изхода, използван от пътниците за вътрешни линии в страната, оперирани от националния превозвач.

Летище София информира пътуващите лица, че считано от днес, всички полети до Варна и Бургас ще се осъществяват на изходите, разположени във вътрешната част на Терминал 2, а не на специално обособения изход Д1, както беше досега.

Пасажерите на „България Еър“, които пътуват до Варна и Бургас, се препоръчва да пристигнат на летището не по-късно от 2 часа преди полетното разписание, за да имат достатъчно време за целия процес по проверки, регистрация за полет и отвеждане към самолета.

Припомняме на пътниците, че предварителната регистрация за конкретния полет може да се направи онлайн в удобно за тях време и място, като по този начин се избягва чакането на дълги опашки на летището. При пътуване с багаж, той следва да се предаде за поставяне на етикет и регистрация за полета на обособено гише Drop off или Check-in на летището. Това може да бъде направено най-късно до един час преди планираното излитане на самолета. Пасажерите, които пътуват без багаж трябва да запазят бордната си карта в електронен вид или да я разпечатат и да пристигнат на летището най-късно 40 минути преди полета.

Националният превозвач на България предлага на своите пътниците удобно онлайн чекиране преди полет, както и възможността за заявяване на допълнителен багаж и избор на място в самолета онлайн. Повече информация относно всички предлагани допълнителни услуги можете да намерите ТУК.