До 10 април трябва да завърши ремонтът на последния участък от бул. "Христо Смирненски"

Мисия Варна

19-03-2024, 17:54

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Месец юли е крайният срок, в който трябва да завърши ремонтът по втория и третия етап на ул. "Прилеп" - от бул. "Христо Смирненски", посока север.

До 10 април трябва да бъде завършен ремонтът на последния участък от бул. "Христо Смирненски" във Варна. Едва след този срок обектът на ВиК ще бъде въведен в експлоатация, след което ще бъде асфалтиран и благоустроен. Това съобщи за Радио Варна заместник-кметът с ресор "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Пламен Китипов. 

Месец юли е крайният срок, в който трябва да завърши ремонтът по втория и третия етап на ул. "Прилеп" - от бул. "Христо Смирненски", посока север, съобщи Китипов. 

Работи се усилено върху това основните трасета (четири улици в "Ален мак") в посока "Кабакум" до Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" да бъдат отворени до 15 май. Целта е до началото на туристическия сезон да бъдат завършени ремонтите в района. Ще бъдат отворени част от трасетата, по други странични улици няма да бъде завършено строителството и те ще бъдат довършени след туристическия сезон, каза още заместник-кметът. 

По думите му, големият проблем с проектите на ВиК е фактът, че те са с надзор по правилата на програма "ФИДИК" (Международна организация на инженерите консултанти - сдружение на националните организации на консултантите от цял свят). "Те са много строго изискващи, а резултатът не отговаря на тези критерии, за което общината няма как да има пряко отношение, но търсим всички възможности да повлияем на процеса", посочи Китипов. 

В Капиталовата програма на община Варна са включени и нови обекти, работата по които тепърва предстои. Сред тях са улиците "Петко Стайнов" и "Младежка" в район "Младост"; улица "Янко Мустаков" в район "Владислав Варненчик"; улици в кметство Тополи; изграждане на дъждовна канализация на бул. "Атанас Москов" и благоустрояване на няколко микрорайона в кварталите "Левски" и "Възраждане"3. 

В Капиталовата програма на община Варна по договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде осигурено финансиране и за основен ремонт на пътя от "Трифон зарезан" до "Ривиера", както и за пътя 1-9 Варна - Приселци и пътната връзка Прибой - Черноморец. 

В предаването "В ефир сте" по Радио Варна Пламен Китипов коментира и темата за състоянието на сградата на СУ "Димчо Дебелянов" и наложителния ремонт на покрива в учебното заведение, както и подготовката за подмяна на осветлението в Морската градина и в района на Зеленчуковата борса във Варна.