Кметът Благомир Коцев нареди подмяна на неработещото осветление в Морската градина и центъра

Мисия Варна

18-03-2024, 16:35

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Коцев нареди да се отговаря по-бързо на гражданите, подали сигнали за нередности и да са засили контролът върху изхвърлянето на отпадъци.

В бюджета за 2024 г. има предвидени над 200 000 лв. за ремонт на осветлението в града и нека незабавно започне подмяна на неработещите осветителни тела в Морската градина и централната част на града. Това каза на оперативката на администрацията кметът Благомир Коцев.

От Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ допълниха, че съвместно с фирмите по поддръжка и районните администрации са набелязани най-критичните точки, откъдето да започне отстраняването на дефектите, в това число и нанесените от вандали щети по мрежата и съоръженията. На много стълбове ще бъдат подменени кабелните кутии, за да се ограничат кражбите на кабели, казаха още експертите. 

До края на тази седмица ще има пълна информация за състоянието на кабелната мрежа на различни кабелни оператори, които ползват общински съоръжения. Опасните кабели ще се отстраняват своевременно, увериха експертите. 

Кметът Коцев нареди завишен контрол на служителите от звеното по екологичен контрол, за да не се допуска образуването на микросметища около цветните и други контейнери. Обсъди се и подобряване на организацията по почистване на пътните платна след катастрофи, за да не стават предмети, брони, пластмасови отпадъци и др. върху платната.

Директорът на ОП „Паркинги и синя зона“ съобщи, че с въвеждането в експлоатация на „зелената зона“ няма да се закупуват нови автомобили за звеното и няма да се назначават нови инспектори за контрол на зоната, тъй като системата ще бъде автоматизирана. 

По отношение на рибарско пристанище „Карантината“ той допълни, че ще бъдат поставени нови котви и е поръчана нова сходня за понтона. Припомняме, че по съоръжението бяха нанесени сериозни щети по време на урагана през месец ноември. Впоследствие всички 116 лодкостоянки ще бъдат въведени в експлоатация, обясни Иванов. 

На сутрешната работна беше докладвано още, че се работи по отстраняването на проблемите с приемането, разпределението и отчета на получените сигнали от оперативните дежурни служители. Кметът Коцев нареди процесът да бъде оптимизиран и по сигналите да се реагира своевременно, като бързо се отговаря на гражданите.