Как се монтират орхидеи по японски показват от орхидееното общество

Животът

17-03-2024, 10:27

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Входът е дарение от 7 лв. Всички средства, събрани по време на срещата, ще подпомагат дейности на Първо орхидеено общество.

Запалени колекционери ще пробват редки техники за монтаж на любимите си цветя.

Японската техника кокедама ще бъде демонстрирана за пръв път у нас от Орхидееното общество. Крум Сотиров – международен лектор и експерт, ще покаже тайната на красивата аранжировка, която е приложима за всеки вид растения. Всеки колекционер може да донесе растение или орхидея и да опита техники за монтаж около масата.

„Работилницата ще започне със съвети към хората, които колекционират най-масовите орхидеи – фаленопсис. Те искат да ги отглеждат в саксия. Това е наш, човешки маниер – в природата орхидеите най-често растат по клоните и стъблата на дърветата или дори върху камъни“, обяснява Сотиров. Той е създател и президент на Първо орхидеено общество – организация, която разпространява знания за отглеждането на орхидеи и изкуствата, свързани с тях.

В работилницата ще бъдат показани и техники за монтаж върху дърво или кора, различни начини за закрепване.

Крум Сотиров ще покаже различни техники за закрепване на орхидеи и рядката японска техника кокедама.

Ще има възможност да се сдобиете с колекционерски орхидеи и красиви предмети - престилки, авторска фотография, картички.

Входът е дарение от 7 лв. Всички средства, събрани по време на срещата, ще подпомагат дейности на Първо орхидеено общество. Събитието е на 17 март, неделя, Арт салон на Радио Варна, 11.00 часа.