Варненски ученик обира медали по карате киокушин

Спорт

16-03-2024, 10:35

Снимка:

Езиково училище "Сатори" - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Димитър вижда своето професионално развитие в друга сфера - медицината.

Димитър Карбов е на 11 години, тренира карате Киокушин от 6 години в СКК "ИЧИ ГЕКИ- Варна", с личен треньор Световният шампион Шихан Емил Костов. Ученик е в 5 клас в ОУ "Захари Стоянов". 

За трета поредна година печели Балканската титла. Европейски шампион за 2023 г.  Многократен национален шампион на България. Носител на "Купа Божилов" и приза СПОРТИСТ НА ВАРНА за 2023 г., съобщават за него от Радио Варна

Печели първи места в редица международни турнири. Освен карате, тренира плуване при Олимпийската надежда в плуването Валентин Пантелеев. 

От две години Карбов учи японски език в езиков център "САТОРИ" при Сенсей Антоан Костадинов. На 27 и 28 април ще участва в международен турнир на приятелството в Токио, Япония, който за децата е с ранг на световно първенство, а на 18 и 19 май във Варна ще участва в 37-ото Европейско първенство.

Проницателността помага на Димитър да надвие противника. Наблюдава, изучава ги и следи какви техники използват. Двубоят трае минута и половина - време, в което трябва да се съсредоточи. Съветва тези, които искат да тренират бойни спортове, да не се разсейват с други.

Димитър вижда своето професионално развитие в друга сфера - медицината. Иска да учи в Токийския университет и да стане пластичен хирург.