Във Варна откриха първото за годината заседание на Съвета за борба с наркотиците

Мисия Варна

15-03-2024, 17:05

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Акцент в разговорите бяха последните тенденции в употребата и разпространението на наркотични вещества и новите предизвикателства и рискове.

аместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев откри вчера първото за тази година заседание на Общинския съвет за превенция на употребата на наркотични вещества. Форумът се проведе в залата на Младежкия дом във Варна.

Акцент в разговорите бяха последните тенденции в употребата и разпространението на наркотични вещества и новите предизвикателства и рискове, пред които са изправени младите хора на града. Обсъдени бяха актуалните стратегии и мерки за борба  и ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества, както и дейностите по превенция. Беше направен и миналогодишен анализ и рекапитулация на проблема с наркотиците във Варна.

В рамките на заседанието членовете на Съвета се запознаха с Проекта за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите на Министерски съвет и приеха План на дейностите за 2024 г.

Голем интерес предизвика представянето на Венцислав Василев, национален координатор по намаляване предлагането на наркотични вещества, който запозна участниците с проекта на новата Национална стратегия за борба с наркотиците (2025-2029 г.).

На събитието присъстваха съдии, прокурори, полицейски служители, представители на здравни и социални служби, председатели на постоянни комисии към Общински съвет – Варна, директори на общински дирекции и неправителствени организации.