Официално: Борислав Михайлов вече не е президент на БФС

Спорт

15-03-2024, 15:16

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Освободени бяха и всички от Изпълкома, вижте подробности.

Борислав Михайлов вече не е президент на БФС.

Това стана официално, след като оставката му бе приета от Конгреса на централата.

С почти пълно мнозинство – 303 гласа „за“ и 12 „против“, като по желание на легендарния ни вратар това се случи с явно гласуване.

Веднага след това бе освободен и досегашният Изпълком, този път с 318 гласа „за“ и 2 „против“ при гласуването, а преди това бе приет годишният финансов отчет на БФС.

„Днес 15-и март се навършват точно 100 години от Конгреса, на който България е приета за член на ФИФА. Не търся символизъм, но намирам ирония, че точно сега всички ние, които работим в родния футбол, се събираме по повод от яростна агресия, клевети и внушения“, заяви в прощалното си слово Боби Михайлов.

„С цел подмяна на демократично избраното ръководство на футболния съюз. Това се случва последните години. Всякакви неморални опити да се обижда, задрасква. Поднасям извиненията си към гостите на УЕФА и ФИФА. Извинявам се, че работата ни е саботирана толкова много време. Публично се изпращат лъжи и доноси до централите. През това време трябваше да водим футбола у нас“, допълни той.

„Това, което се случва последните години, е водене на футбол по време на холера. Трябваше да опазим играта от външни намеси. Горд съм с цялата администрация и всички служители на футболния съюз, които трябваше да работят, и то качествено. Колкото и да се отрича, никой никога няма да зачеркне това ръководство на БФС. Някои от „онези“, на които най-много се е помагало, се включиха в общия хор на отрицанието. Виреят демагози, но всеки определя сам собствения си морал. Винаги съм вярвал, че качеството не бива да се концентрира на едно място, а да е навсякъде. Само така – успоредно и заедно, можем да градим по-добро бъдеще на футбола. Винаги съм помагал на клубовете и хората. Не търся благодарност, а обратното – благодаря за доверието. Че гледахме в една посока, макар да беше разчупена. Няма как да не благодаря на онези революционери, които не разбраха, че на футбола му трябва мир. Същите предизвикаха проблемите по улиците, както и сегашният момент."