Музикантите от Clavexperience откриват София Филм Фест във Варна на 22-ри март

Варна Лайф

15-03-2024, 12:18

Снимка:

Артин Вижън Филмс

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тазгодишното издание ще започне с филма на режисьорката Надежда Косева „Клопка“.

Този март честта да открият София Филм Фест във Варна имат неподражаемите момчета от Clavexperience. Непосредствено след прожекцията на „Клопка“ ще отбележим началото на фестивала с чаша в ръка в фоайето на втория етаж на Фестивален и конгресен център-Варна.

Clavexperience e музикално трио умело съчетаващо бийтбокс, синтезатори и глас. В състав: Димитър Горчаков – пианист, преплитащ невероятно класическата и джаз музиката със синтезатори, създавайки сложни хармонии, отличаващи се с изключителен звук; SkilleR – един от основоположниците в бийтбокса у нас, чието име е известно в световен мащаб; Павел Терзийски – певец със забележителен талант и докосващ глас, обхващащ широк спектър от тембри и имитации. Clavexperience смесват АйДиЕм, Трип Хоп, Джаз и Реге посредством спонтанни импровизации, а резултатът е неповторим и динамичен звук. Ще имаме възможността да да се насладим както на техните авторски произведения, така и на нова музика правена на момента.

С нетърпение Ви представяме нашите специални музикални гости на 22-ри март от 21:00 ч. в централното фоайе на Фестивален и конгресен център – Варна. Заповядайте да отбележим началото на 15-тото издание на София Филм Фест във Варна!

Тазгодишното издание ще започне на 22-ри март (петък) от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна с филма на режисьорката Надежда Косева „Клопка“. Копродукцията между България и Германия достигна до сърцата на публиката още със световната си премиера в Сао Пауло.

Цялата програма на фестивала и съпътстващите събития можете да следите на страницата на София Филм Фест във Варна във facebook и Instagram Билетите са вече в продажба!