Немечек България засилва присъствието си във Варна с нов офис

Парите

14-03-2024, 12:28

Снимка:

Немечек България

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Компанията ще продължи да инвестира в образователни проекти и инициативи за ИТ общността в града.

Една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България засилва присъствието си във Варна с откриването на нов офис с удвоен капацитет. В момента екипът в морската столица се състои от 24 ИТ професионалисти, като плановете е той да расте постепенно през следващите години, съобразно бизнес приоритетите и конкретните нужди.

„Радваме се, че в годината, в която отбелязваме нашата 25-та годишнина, празнуваме и откриването на новия ни, разширен офис във Варна. Винаги сме вярвали, че това важен център за ИТ бранша в България и неслучайно още преди години решихме, че тук ще бъде вторият дом на Немечек България. Убедени сме, че ИТ общността в региона има сериозен потенциал и перспективи за развитие и ние продължаваме да инвестираме тук с планове за бъдещето.“, коментира Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на Нечемек България.

Според утвърдената политика на компанията служителите могат да избират да работят от различните локации в страната – централата в София, както и Варна, Пловдив и от тази година – Стара Загора. Независимо къде се намират, те могат да бъдат част от различни екипи и да работят с колегите си от цялата страна по конкретни проекти. Съответно свободните работни позиции, които се разкриват, са отворени за кандидатстване за професионалисти от различните градове, включително Варна.

„В Немечек България възприехме хибридния модел на работа и предлагаме гъвкавост и свобода на нашите служители. В същото време, сме дълбоко убедени, че хората имат необходимост да се срещат лице в лице и определени работни задачи се извършват по-бързо и качествено в този формат. Именно заради това ние се адаптираме към актуалните трендове, но не се отказваме да инвестираме в офисите си, включително във Варна, за да насърчим нашите професионалисти да не губят и живата връзка помежду си. Това, че разполагаме с мрежа в различни градове, им дава и допълнителна възможност да пътуват и да се срещат помежду си.”, обяснява Теодора Борисова, мениджър Изграждане на работодателска марка и таланти в Немечек България.  

Като част от стратегията си за устойчиво и дългосрочно присъствие във Варна, Немечек България ще продължи да развива активно и инициативите си за обмен на знания и опит сред ИТ общността в града. Компанията вече има утвърдени добри практики с организирането на специални семинари за студентите от ИТ специалности и участието в кариерни събития в Технически университет – Варна, Икономически университет – Варна и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

Тази седмица се проведе поредното специално събитие в Технически университет – Варна -  уъркшоп на тема „Кой кой е в ИТ“, чиято цел е да помогне на студентите да се ориентират по-добре в софтуерната индустрия, за различните роли в нея и как добрата екипна работа води до създаването на отличен продукт. Лектори бяха доказани специалисти, лидери на екипи и преподаватели с опит в Немечек България - Мирослав Кошутански и Александра Бешевлиева, а основен ментор – Съби Ангелов, старши акаунт мениджър в дивизии BOSCH Automotive и Bluebeam.

Учениците и студентите от града пък могат да кандидатстват и да се включат свободно в утвърдените безплатни Junior обучителни инициативи на Немечек България. Особено подходяща е лятната работилница Speed IT Up School Edition, която се провежда онлайн и не изисква физическо присъствие в офиса в София.

Компанията ще продължи да организира във Варна и отворените дискусионни срещи за обмяна на опит сред ИТ общността - DevBites. Първото събитие от поредицата се проведе през 2022 г., а за да отговори на сериозния интерес към „горещите теми“ в индустрията и нуждата от свободен разговор между професионалисти, Немечек България го превърна в регулярна инициатива.