Общината ще даде 50 000 лв. на телевизия да отразява спорта във Варна

Спорт

13-03-2024, 12:42

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съветниците от групата на ГЕРБ изразиха мнение, че е редно подобни предложения да се разглеждат през фонд „Култура“, за да има възможност за конкурсен принцип.

Да бъдат отпуснати 50 хил. лева на телевизия, която ще отразява и популяризира спорта във Варна. Това реши Общински съвет при обсъждането и гласуването на бюджета на Варна за 2024 година, предаде репортер на Moreto.net.

Според вносителите на искането за средствата „Варна е единственият град у нас, който няма регионална телевизия, която да отразява успехите и проблемите на нашите съграждани в областта на спорта, културата и други сфери.“ По думите им тяхната B1B TV може да запълни тази ниша, като промени името си на Варна Тв.

Пред съветниците не бяха представени никакви конкретни данни за гледаемост и покритие на въпросната телевизия. Такива не изиска и никой от местния парламент. От предложението на вносителите им стана ясно, че разполагат с техника, но при опит за достъп до сайта им се оказва, че към момента няма излъчване.

Съветниците от групата на ГЕРБ изразиха мнение, че е редно подобни предложения да се разглеждат през фонд „Култура“, за да има възможност за конкурсен принцип. Даниела Димова изрази несъгласие с твърдението, че Варна няма регионални медии. Колегите им от „Възраждане“ обаче съвсем не бяха на това мнение и настояха искането за отпускане на средства да се подкрепи. Според тях Варна действително няма регионални медии и е важно да има такава телевизия. В крайна сметка предложението събра необходимия брой гласове.

Според внесеното искане до съвета, което получи одобрение на ресорните комисии преди това, през последните 7 години телевизията е отразявала спортни събития, както и всичко по – интересно от календара на дирекция „Спорт“. Идеята била телевизията да продължи да бъде сериозно насочена към спорта, като финансовото подпомагане щяло да допринесе за това. Целта е да се популяризира най – вече масовият спорт, ученическите игри и студентските универсиади, където има големи успехи. Ще се обърне внимание и на спортистите с увреждания. Заложено е още отразяване на многобройни младежки инициативи, културни и фолклорни фестивали във Варна, посочват още от телевизията.

Собственик и директор на B1B TV, чиито офис се намира в Морската градина в местност "Салтанат", както и вносител на предложението, е Ерик Калртон. Вносител е и Красимир Николов, който е варненски спортен журналист с богат стаж и който е част от екипа на въпросната телевизия.