79–годишна шофьорка помете 19-годишна пешеходка в "Аспарухово"

Крими

13-03-2024, 11:21

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

44-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа във "Владиславово", дете пострада на пътя Бургас-Варна.

С фрактура на таза, десен глезен и мозъчно сътресение, без опасност за живота е 19 - годишно момиче от Варна. Вчера около 17.20 часа  по улица в квартал “Аспарухово“, 79 – годишна шофьорка, не пропуска и блъска  пресичащата от дясно на ляво пешеходка, в следствие на което предизвиква ПТП. Пострадалата е настанена за лечение в реанимацията на МБАЛ “Св.Анна“.Образувано е ДП по описа на Четвърто РУ, материалите докладвани на дежурен ВРП.

С опасност за живота след възникнало ПТП е варненка на 44 години.На 12.03.2024г около 17.00 часа в района на кв. “Владиславово“, 37- годишна водачка на лек автомобил, блъска пресичаща пътното платно на нерегламентирано място, за това. След отвеждането на пешеходката в спешен медицински център, е установено, че пострадалата е с фрактура на черепа и контузия на мозъка.Хоспитализирана е в отделение по неврохирургия на  МБАЛ“Св.Анна“.На водачката са направени тестове  за наличие на алкохол и наркотични вещества, които показват отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено от Оперативна дежурна група.Образувано е ДП, докладвано на прокурор при ВРП.

Вчера около 17 часа в на пътя Варна – Бургас "Пежо“, управлявано от 40-годишна жена от Сливен е спряла внезапно на пътното платно поради възникнала авария. Шофьорката пропуснала да обезопаси и обозначи по надлежния ред автомобила си. Колата й е блъсната от попътно движещия се товарен автомобил "Фиат Дукато“, управляван от 23-годишен мъж от Плевен, чиято скорост била несъобразена с конкретните пътни условия.

Авариралият автомобил е блъснат и от лек автомобил "Хонда“, управляван от 38-годишна жена от Каблешково, също движещ се с несъобразена с конкретните пътни условия скорост.

В инцидента е пострадало 8-годишно момиченце - дъщеря на водачката на хондата, возещо се в обезопасително столче на задната седалка. То е настанено за наблюдение в УМБАЛ - Бургас с фрактура на лявата китка.