Девойките старша на хандбалния „Хера – Варна“ с 2 победи в 2 мача

Спорт

11-03-2024, 18:00

Снимка:

ХК „Хера - Варна“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двубоите бяха в зала „Васил Левски“ в Нови пазар.

Пореден силен турнир изиграха девойките старша възраст на хандбалния клуб „Хера – Варна“ през уикенда. На мачовете в зона „Черно море“ 16-годишните варненки постигнаха нови две победи в два мача и вече гледат към финалния турнир в зоната. Двубоите бяха в зала „Васил Левски“ в Нови пазар.

Ще припомним, че формацията на „Хера - Варна“ завърши втора в групата след есенния полусезон и само головата разлика раздели варненските таланти от първото място, заето от „Бяла“. Тези два отбора плюс „Васил Левски“ от Нови пазар стартираха 2024 г. с равен точков актив.

„В първия мач в Нови пазар срещу „Шумен“ натрупахме бързо голов аванс и дори си позволихме да дадем шанс на по-малките момичета да поиграят. Те не отстъпваха игрово на титулярите и логично взехме убедителна победа с 22:3 (12:1). Във втория си мач трябваше да срещнем „Васил Левски“ от Нови пазар - съставът, успял да нанесе загуба на лидера „Бяла“. Този двубой бе оспорван и динамичен до последната минута. Играхме добре и в защита, и в нападение и спечелихме с 20:17 (12:8)“, коментира Николинка Янкова, президент на „Хера – Варна“, която води тренировките на отбора.

Най-резултатна за варненските девойки в двете срещи е Мария Илиева с 16 гола. Белослава Димова е с 12, Катрин Исмаилова и Християна Курдова с по 5, Даная Минчева с 2 и с по 1 попадение са Елеонора Стефанова и Камелия Тодорова. На вратата отлични изяви имат Симона Черкезова, Габриела Кръстянина и Рая Кожухарова.

„Щастлива съм, че момичетата тренират и се борят с хъс и желание. Спечелихме важен двубой с Нови пазар. Предстои ни тежък мач срещу лидера „Бяла“ преди зоналния финал. Трите отбора от есента се борим за две места, които осигуряват място във финалите на държавното първенство. Вярвам, че имаме място сред най-добрите“, категорична е Николинка Янкова.

На турнира в Нови пазар за „Хера – Варна“ са играли: Катрин Исмаилова, Мария Илиева, Симона Иванова, Елеонора Стефанова, Белослава Димова, Симона Черкезова, Християна Курдова, Габриела Кръстянина, Габриела Николова, Гергана Христова, Камелия Тодорова, Даная Минчева, Виктория Стойчева, Рая Кожухарова, Сабрина Савчева и Дияна Димитрова.