Съветниците питат: Къде е кметът на Варна

Мисия Варна

11-03-2024, 16:06

Снимка:

Общински съвет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От администрацията не отговориха къде се намира градоначалникът и защо не присъства на заседанието.

Къде е кметът на Община Варна и защо не присъства на заседанието на Общински съвет, на което ще се гласува бюджетът на Община Варна. Това попитаха ред общински съветници на днешната сесия на местния парламент, предаде репортер на Moreto.net.

От администрацията не отговориха къде се намира градоначалникът и защо не присъства на заседанието.

Зам. - кметът Павел Попов излезе на трибуната, но не за да даде разяснение, а за отправи критика към начина, по който се води заседанието. По думите му се допускало някои от съветниците да правят невярни внушения и да се произвеждат фалшиви новини. За пример даде твърдението на „Възраждане“, че спорната зала във „Владиславово“ не работи. По думите му съоръжението функционира и в него се провеждат спортни събития.

Междувременно вчера кметът Благомир Коцев сподели в личния си профил във Фейсбук пост по повод предстоящото гласуване на бюджета.

„Вярвам, че вече няма пречки той да бъде гласуван, и то с пълно единодушие. Ако все пак, той отново бъде отхвърлен, трябва да е ясно, че със забавянето му от общинските съветници се нарушава работата на редица сектори в града.“, гласи част от публикацията.