Лучано: Димитър Илиев не става, Кралев е единственият, който свърши някаква работа, освен мене

Новините

11-03-2024, 10:06

Снимка:

Кадър Nova TV

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Васил Иванов каза още, че политиката е спорт и спортът е политика.

Васил Иванов-Лучано е категоричен, че никой не е водил разговори с него да става спортен министър. Той коментира пред Нова ТВ, че името му вероятно се завърта в медийни публикации, защото е „по-добър от всички”.

Той дава силно негативна оценка на сегашния спортен министър Димитър Илиев.

„Красен Кралев е единственият спортен министър, който свърши някаква работа освен мене. Димитър Илиев не става. Той е един човек, който дойде отнякъде и го сложиха министър. И какво свърши? Нищо“, казва той.

„И аз мога да ви направя отчет на 9-те месеца, но не съм щастлив с това, което се случва в спорта“, обобщи Лучано.

Според него, Даниела Дашева е тази, която командва в спортното министерство. Той коментира и случая със служителя на ММС, хванат с подкуп:

„Това без министъра не може да стане. Има заместник министърка, която се казва Дашева, всичко идва от нея. Той (Димитър Илиев) е неин подчинен, има степен от НСА, дадена от нея. Те е човекът, който командва министерството. Службите са си свършили работата, министърът им благодари и т.н., за да може да избяга от цялата работа“, твърди той.

„Ако ГЕРБ реши да избере мен за министър, би било добре за ГЕРБ”, заяви още Лучано, според когото в спорта вече не се случва нищо.

„Без значение е дали ще съм министър или не, важното е човек да намери себе си”, допълни той.

Бившият министър каза, че политиката е спорт и спортът е политика. Той заяви, че в настоящата политическа ситуация е по-добре да се отиде на избори.

Лучано от 2001 г. беше председател на Държавната агенция за младежта и спорта, а от 11 октомври 2002 г. (след преобразуване на държавната агенция в министерство) беше министър на младежта и спорта в правителството на Симеон Сакскобургготски.