Какви са цените на цветята на 8 март във Варна?

Животът

08-03-2024, 12:39

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От ранни зори мъже щурмуваха сергиите за цветя на пазар "Чаталджа"

Още отрано бяха отворили сергиите за цветя на пазар "Чаталджа" във Варна. Въпреки ранния час и дъждовното време, много хора, предимно мъже, избираха цветя за своите любими дами, съпруги, майки, а защо не и колежки. 

Няма паркирали автомобили пред сергиите, което в предишни години е затруднявало сериозно движението в района на цветния пазар. Тази сутрин на няколко места на пазара има дежурни полицейски екипи, които следят за нарушители.

Изборът на цветя е голям, кои от кои по-красиви, но и кои от кои по-скъпи, установи репортерска проверка на Радио Варна.

В деня на празника, розите се търгуват средно между 5 и 7 лева. Най-масовата цена в сергиите е 6 лева за роза. Лалетата, които също са доста предпочитани за подарък, са на цени от 2.50 до 3 лева за брой. Зюмбюли в саксия са средно на цена 6 лева.  Подобни са цените и на пазара на осмомартенския пазар за цветя в района на Севастопол.

Клиенти обаче коментираха, че в квартвални цветарски магазинчета, могат да се намерят цветя и на много по-ниски цени. Големите хранителни вериги също конкурират сериозно цветните сергии като предлагат букет от 7 лалета на средна цена между 3.50 и 4 лева.

Не са малко мъжете, които в последния момент купуват цветя и подаръци за любимите дами.