Готвят трети опит за приемане бюджета на Варна

Мисия Варна

08-03-2024, 12:29

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На заседанието в понеделник ще се направи пореден опит и да бъде избран времeнно изпълняващ длъжността кмет на район „Одесос“.

Трета поредна сесия на Общински съвет е насрочена за 11 март от 10.00 часа в опит да бъде приет бюджета на Варна. Това става ясно от съобщение в страницата на местния парламент.

На предходните две заседания на практика изобщо не се стигна до гласуване на бюджета. На първото заради напрежение около програмата за управление и разпореждане с общински имоти сесията така и не бе завършена и бе отложена. На второто заседание се оказа, че коригираната програма, от която отпаднаха имоти за продажба, не е престояла достатъчно на сайта на Общински съвет, за да бъде гласувана. Без нея пък се обезсмисля гледането на бюджета. Това накара кметът Благомир Коцев да предложи точките да се отложат до изтичане на необходимия срок и насрочване на нова сесия за гласуване на бюджета и програмата.

На заседанието в понеделник ще се направи пореден опит и да бъде избран времeнно изпълняващ длъжността кмет на район „Одесос“. На последните две сесии успех не бе постигнат. Изборът беше между двамата зам. - районни кметове към момента Атанас Христов и Емилия Христова. При последното заседание бе проведено тайно гласуване с бюлетина. На дамата не и достигна само един глас, за да събере необходимите 26.