Кметът Благомир Коцев се срещна с представители на КТ „Подкрепа“

Мисия Варна

07-03-2024, 19:59

Снимка:

КТ "Подкрепа" - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Конкретният повод за проведените разговори бе процедурата по колективно трудово договаряне в „Градски транспорт“ във Варна.

Тристранното сътрудничество на общинско ниво бе предмет на проведената днес среща с кмета на Варна Благомир Коцев. Конкретният повод за проведените разговори бе процедурата по колективно трудово договаряне в „Градски транспорт“ ЕАД, Варна, но обсъжданията обхванаха всички аспекти и възможности за тристранен социален диалог на общинско ниво, включително предложението на КТ „Подкрепа“ за възстановяване дейността на Общинския съвет за тристранно сътрудничество.

В срещата Конфедерация на труда „Подкрепа“ бе представена от Президента на синдиката – инж. Димитър Манолов, от Председателя на Федерацията на транспортните работници „Подкрепа“ – г-н Иван Кирилов и Председателя на Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа“ – Варна - инж. Васил Василев.

Кметът на Община Варна декларира готовността на общинската администрация за водене на ефективен диалог за всички сектори и дейности, финансирани от общинския бюджет, а синдикатите получиха уверение, че ще се създадат и прилагат механизми за осъществяване на съвместен мониторинг върху дейността на общинското транспортно дружество.