Христо Димитров стана член на Управителния съвет на асоциацията на общинските съвети

Мисия Варна

07-03-2024, 16:56

Снимка:

Общински съвет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В момента в НАПОС – РБ членуват над 200 председатели на Общински съвети.

Председателят на местния парламент във Варна иннж. Христо Димитров беше избран за член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. Това стана в рамките на годишното общо събрание на НАПОС-РБ в Пловдив. Градът под тепетата за поредна година беше домакин на форума на сдружението, което е учредено през 2004 г. именно в Пловдив.

Председателят на НАПОС-РБ Венцислав Спирдонов, който оглавява и Общинския съвет във Велико Търново, представи отчетен доклад на националната асоциация и нейното развитие през последните 4 години. Набелязани бяха мерки за 2024 г., свързани, както със законодателството, касаещо местното самоуправление, така също и с повишаване на административния капацитет.

 „За изминалите 20 години НАПОС–РБ се утвърди като авторитетна неправителствена организация в областта на местното самоуправление, провеждаща множество научно–теоретични конференции, тематични дискусии, обучения, пътуващи семинари и други мероприятия в подкрепа на местните власти и общинските съвети. В момента в НАПОС – РБ членуват над 200 председатели на Общински съвети, като организацията е отворена за прием на нови членове“, заяви Венцислав Спирдонов.