Валят награди за публиката на хандбалното дерби „Шумен 61” - „Спартак” (Варна)

Спорт

07-03-2024, 11:37

Снимка:

Пресслужба ХК "Шумен 61"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Във временното класиране домакините са на първо място с 13 победи и 1 загуба, а съперникът им от Варна е на шесто място с актив от 11 т.

Две дузини награди ще отнесат щастливи зрители от публиката на хандбалното дерби на Североизтока – „Шумен 61” – „Спартак” (Варна). Двубоят от 16-ия кръг на елитната група е на 9 март, събота от 16 ч в „Арена Шумен”.

Във временното класиране домакините са на първо място с 13 победи и 1 загуба, а съперникът им от Варна е на шесто място с актив от 11 т.

Клубът домакин спазва традицията, наложена от миналия сезон, и отново ще зарадва публиката с томбола за награди – клубни сувенири. Лотарията ще се разиграе 20 мин. преди началото на двубоя и на почивката.

Срещата е особено важна за шампиона „Шумен 61”, който се цели в първото място преди плейофите за титлата, за да има домакинско предимство. Любопитна подробност е, че наставниците на двата тима – Никола Карастоянов на „Шумен 61” и Веселин Станков на „Спартак” (Варна), са бивши съотборници в отбора на „Локомотив” - Варна. Карастоянов играеше на позицията на гарда, а Станков бе разпределител.

Очаква се двамата треньори да заложат в стартовия състав на основните си състезатели, които да изнесат тежестта на двубоя.