Във Варна се провежда търг на автомобили, отнети от нарушители на пътя

Парите

07-03-2024, 10:43

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До края на март са предвидени още четири търга.

Днес ще се проведе търг за продажба на отнети в полза на държавата автомобили, управлявани от дрогирани и пияни шофьори, това съобщиха за Радио Варна от Националната агенция по приходите (НАП). До края на март са предвидени още четири търга.

Търговете са с тайно наддаване и се провеждат по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Подават се писмени предложения в запечатани пликове, като при отварянето на предложенията имат право да присъстват всички наддавачи. Обявите за търговете се публикуват на интернет страницата на приходната агенция две седмици преди провеждането им.

Ако автомобилите не бъдат продадени на първия търг, се обявяват на повторен търг. Ако и в този случай не бъдат продадени, се обявява трети търг. За колите, които не се продадат на трети търг, се извършва нова оценка и се провежда нова процедура от три търга с намаляване на цената. Няма ограничение в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат проведени, обясняват от НАП.

От края на миналата година до днес от ТД на НАП Варна са реализирани осем автомобила – пет са предоставени на бюджетни организации, за две е извършена продажба чрез търг на стойност 12 700 лева, а една от колите е купена от съсобственика й. 

Повечето автомобили, отнети от пияни или дрогирани шофьори, са с дата на първа регистрация между 1993 и 2004 година. 

От продадените вече в ТД на НАП Варна автомобили най-високата достигната цена на търг е 6 577 лева при първоначална тръжна цена от 5776 лева.