Световен шампион по водна топка ще води лагер на БГ национали във Варна

Спорт

04-03-2024, 13:12

Снимка:

Българска федерация водна топка

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За световното първенство трикольорите са в един пул с отборите на Испания, Чехия и Зимбабве.

Именитият ватерполен специалист Жарко Петрович, който е световен шампион по водна топка с отбора на Сърбия, ще проведе лагер-сбор с националите на България във възраст U 16. Петрович е главен селекционер на лъвовете. Заниманията са ситуирани във Варна на 26 и 27 март.

Лагерът е част от подготовката на БГ отбора за едно невиждано досега събитие - за първи път в историята на родната ни водна топка България ще участва на шампионат на планетата за 16-годишни момчета, изтъква Българска федерация по водна топка.

Варна може изключително много да се гордее, защото в селекцията на Петрович има четирима ватерполисти от отбора на „Комодор” - вратарят на варненци Христо Делчев, Стефан Димитров, Денис Каракашев и Владимир Станков.

За световното първенство трикольорите са в един пул с отборите на Испания, Чехия и Зимбабве. Шампионатът ще се проведе от 18 до 24 юни в Малта.

„В тази възраст предстои да се излъчи крайният състав на националния отбор на България. Планирани са общо три лагера. Нашите момчетата имат невероятен късмет да тренират под ръководството на изтъкнатия сръбски специалист Жарко Петрович. Той беше дългогодишен помощник на Диян Савич, бивш треньор на националния отбор на Сърбия. Световен шампион на страната! Регламентът позволява два отбора да вземат визи за шампионата на планетата. Надявам се, че България и Испания имат потенциала да се класират на този голям форум. От сърце пожелавам успех на нашите”, коментира старши треньорът на „Комодор” (Варна) Николай Николов – Майката.