Ограничават движението на камиони по АМ "Хемус"

Новините

04-03-2024, 09:34

Снимка:

АПИ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очакванията са за интензивен трафик по републиканската пътна мрежа.

Натоварен трафик се очаква в последния от почивните дни около националния празник 3 март. Очаква се днес да е интензивно движението по път Е-79 и магистрала "Струма" в посока София заради трафика от Гърция и Банско.

Натоварено ще е движението и основните магистрали "Тракия" и "Хемус". Заради ремонта на тунел "Топли дол" по магистрала "Хемус" е по-бавно преминаването в района, защото движението се извършва двупосочно в тръбата за София.

В понеделник /4 март/, от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“.

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/.

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ „Хемус“, съобщават от АПИ.