Връчиха отличията на лауреатите от НК "Българските архитектурни паметници в макети" - Варна 2024

Животът

02-03-2024, 17:15

Снимка:

ОДК - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наградите огидоха при ученици от Варна, Мадан и Велико Търново.

Специалните награди от XIII издание на Националния конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“ отидоха при ученици от Варна, Мадан и Велико Търново. Официалната церемония по награждаване на лауреатите се състоя в Младежки дом  - Варна.

Специалната награда на кмета на Варна бе за осмокласничката Стефания Стефанова от варненското НУИ „Добри Христов“. Тя й бе връчена от г-жа Доника Михалева, главен експерт „Училища“ в дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна. В морската столица остана и специалната награда на ЦПЛР – ОДК. Тя бе за деветокласничката Нели Димитрова от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. Специалната награда на Националния дворец на децата отиде при единайстокласника Кристиян Дуков от Велико Търново. Денис Молахасански от Мадан взе специалната награда на Съюза на архитектите в България – Дружество Варна. Отличията връчваха г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, както и Илиана Бораджиева, преподавател.

В тазгодишното издание на конкурса журито, председателствано от инж. Севдана Таушанова, разгледа и оцени общо 112 макета на 119 участници от 37 населени места.

Имената на всички отличени ученици в отделните категории, може да откриете на официалната уеб страница на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна – www.odk-varna.com

В програмата със свои изпълнения взеха участие възпитаници на школа „Балет“, Танцов ансамбъл „Българче“, Вокален ансамбъл „Звездни струни“ и Театрално студио „Вълшебната завеса“.

В ролята на водещ влезе Крум Стоянов.

Часове преди официалната церемония по награждаване на лауреатите,  бе подредена и голяма изложба-базар с отличените ученически творби. Тя предизвика сериозен медиен интерес.

Организатори на конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“ са Министерство на образованието и науката, Община Варна, Регионален инспекторат по образованието – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Галерия със снимки може да видите ТУК