Бойко Борисов: Ако на 8 март не се разберем, отиваме на избори

Новините

29-02-2024, 10:30

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той каза, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще са приключили с оценките на министрите до този срок.

Коалиционното споразумение, което подготвя ГЕРБ, ще бъде представено на партията на 5 март, а на другия ден - ще бъде предоставено на ПП-ДБ. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНР.

Той каза, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще са приключили с оценките на министрите на 8-и март. 

В дните между представянето на споразумението и оценките ще има възможност за разговори по коалиционното управление за целия мандат от излъчена преговаряща група.

И ако на 8-и март се е стигнало до разбирателство, ще се продължава напред. По думите на Борисов, ако не стане така, ще бъде гласувана оставката на правителство и ще се отива на избори.

"Ще има време през тези няколко дни да си сложат бележки, да го преправят да го коментират. Аз ще го оставя тука на преговаряща група и съответно на 8 март, ако сме се разбрали  тръгваме напред. Ако не сме се разбрали, гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори. Така, както те са казали - на 5 страница", поясни Борисов.