Fibank и „златните момичета“ събраха почти 22 хил. лв. от продажбите на благотворителен календар

Парите

28-02-2024, 14:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази година, с участието на изящните момичета от Българската федерация по художествена гимнастика, успяхме да насочим вниманието към водата, заяви Никола Бакалов.

лавният изпълнителен директор и Председател на УС на Fibank Никола Бакалов връчи чек за 21 924 лв. на българската федерация по художествена гимнастика. Парите бяха събрани от продажбите на Благотворителния календар на Fibank за 2024 г. Чекът беше връчен на Невяна Владинова, зам.-председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Fibank показа как се поема социална отговорност, винаги за нас е било водещо да се насочва вниманието на българското общество към важните теми. Тази година, с участието на изящните момичета от Българската федерация по художествена гимнастика, успяхме да насочим вниманието към водата, нейното опазване и нейната роля като незаменим природен ресурс“, коментира Бакалов.

„Заснехме изключително силен календар и аз съм щастлив, че събрахме толкова много средства чрез продажбата му. Радвам се, че имам възможността да връча чек, с който ще подпомогнем българския спорт. Вярвам, че средствата ще бъдат изразходвани целево, както от Българската федерация по художествена гимнастика винаги са правили“, коментира той.

Бакалов пожела на грациите много успехи, много медали и най-вече на предстоящата Олимпиада в Париж. Невяна  Владинова благодари на Fibank за постоянната им подкрепа към българския спорт.

„Те подкрепят всички нас, които искаме да се развиваме и виждат това в нас. От името на момичетата със сигурност бих могла да кажа, че това ни е любимата кампания и всяка година чакаме с нетърпение да се снимаме за този календар. В момента знам, че отново тръпнат и след, надявам се, успешната Олимпиада, ще направим нов. И нека ходатайствам – треньорките ни също чакат своя календар“, каза младата Владинова и развесели присъстващите.

Тя си пожела в края на тази година и федерацията, и Фибанк да имат шанса да се поздравят с една успешна 2024.