Nula.bg и Икономически университет - Варна стартират партньорство

Животът

26-02-2024, 16:26

Снимка:

Nula.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Nula.bg и Икономически университет – Варна със съвместна инициатива за подпомагане на практическото обучение на студенти по счетоводство и финанси.

Българската технологична компания Nula.bg и Икономически университет - Варна сключиха партньорство за обучение на студенти. Двете организации обединиха усилия с цел да доразвият уменията и знанията на студентите, които се обучават в бакалавърски специалности “Счетоводство и одит” и “Счетоводство и финанси” в съответствие с потребностите на пазара на труда от нови професионалисти, които да могат да работят с дигитални технологии. Стартиралата инициатива цели да подпомогне обучението на студентите, като го доближи до реална бизнес среда, както и да разкрие нови възможности и перспективи за професионална реализация пред младите хора.

„Икономически университет - Варна е една от най-авторитетните образователни институции в областта на икономическите науки. С тях ни свързва споделеното убеждение, че при съвременните динамично променящи се бизнес условия, единствено теоретичните знания не са достатъчни за създаването на успешни кадри. Нашият екип притежава голям опит в областта на дигитализацията на бизнеса и смятаме, че може да добави стойност в подготовката на младите хора, както чрез споделяне на знания, така и чрез възможността студентите да се докоснат до облачно базирана платформа за счетоводство и финанси. Надяваме се, че заедно ще допринесем за преодоляването на проблеми, които припознаваме като свои – липсата на достатъчно квалифицирани кадри, нуждата от това бизнесът в България да има дигитална култура и да използва нови технологии”,  коментира Мартин Матеев – основател и изпълнителен директор на Nula.bg.

В рамките на партньорството с Икономически университет – Варна, екипът на компанията ще предостави на студентите безплатен лиценз за използване на Nula.bg -  първият изцяло облачно базиран софтуер за счетоводство и финанси в България. Студентите, изучаващи дисциплина „Информационни системи и технологии в счетоводството“, както и целият „Финансово-счетоводен факултет“ ще имат възможност да изпълняват процеси и задачи в системата, доближавайки се максимално до работата в реална среда. За да допринесе в практическото обучение на студентите, екипът на Nula.bg предвижда и срещи с младите хора, по време на които да представя важни теми от сферата на бизнеса, споделяне на добри практики и опит.

„Развитието на технологиите и дигитализацията на бизнес процеси поставя нови предизвикателства пред обучението на специалисти в сферата на счетоводството и фирмените финанси. Радваме се на партньорството ни с професионалистите от Nula.bg, тъй като с тяхно съдействие ще имаме възможността да обучим още по-добре подготвени за практиката кадри. Все по-голяма значимост придобива професията на счетоводителя, като консултант на ръководители на предприятия по отношение състоянието и развитието на техния бизнес. Затова е важно, нашите студенти да бъдат обучавани със съвременни информационни технологии, за да получат максимално бърза практическа реализация и да отговарят на очакванията на бизнеса“, коментира доц. д-р Надежда Попова-Йосифова – преподавател и ръководител на катедра „Счетоводна отчетност“ в Икономически университет – Варна.

С партньорството си с Икономически университет – Варна, Nula.bg стартира инициативата си за подкрепа на образованието. Компанията разработва специална партньорска програма, която предоставя възможност на студентите в българските университети да използват съвременно облачно решение и да се докоснат до реалната бизнес среда по време на своето обучение. Тази инициатива има за цел да подкрепи академичното образование и да подпомогне студентите в придобиването на практически опит, свързан с тяхната успешна бъдеща кариерна реализация.