Триумф за „Комодор” над „Черноморец” след дузпи

Спорт

25-02-2024, 12:05

Снимка:

Невена Йовева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На клубната гарнитура на комодорци, която се състезава в U 15, по регламент бе присъдена служебна победа.

Ватерполният „Комодор” триумфира над „Черноморец” (Бургас) с 13:11 в двубой от 4-ия кръг в група „Елит” при мъжете. Мачът се игра пред препълнени трибуни на басейн „Любен Лазаров” във Варна.

На клубната гарнитура на комодорци, която се състезава в U 15, по регламент бе присъдена служебна победа. Причината – големият брой болни играчи от тима на „Черноморец”, което възпрепятства пътуването на бургазлии до Варна.  

„Мачът вървеше гол за гол. В един момент дръпнахме с 3 три гола, съперникът ни върна два, изравниха, после отново поведохме с едно попадение. Можехме да вкараме две положения и да не се стига до дузпи в края.  На дузпите обаче бяхме безапелационни, благодарение на вратаря ни Младен Димитров, който от петте дузпи хвана три. И така обезличи всякаква съпротива”, коментира треньорът на „Комодор” Николай Николов - Майката.

Наставникът изрази задоволствотвото си от играта на отбора: „Като цяло съм доволен от момчетата, защото играха по-освободено, започват да се напасват някои елементи”. Той разясни, че петият кръг от група „Елит” е пренасрочен от края на март за началото на идния месец, за да се освободи уикенд за мачовете от турнира за Купата на България по водна топка. Така – на 2 март мъжете срещат „Черно море”, а 15-годишните „Арена” (Бургас).