Отложиха решение за движението на тротинетките във Варна

Мисия Варна

20-02-2024, 13:25

Снимка:

Общински съвет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предложените промени трябва да се разгледат преди това в комисиите по транспорт и обществен ред, сигурност и безопасност на движението.

Отмяна на Наредбата за вътрешния ред на пазарните площадки, стопанисване от „Пазари“ ЕООД, гласува Правната комисия към Общинския съвет.

Предложението беше внесено от групата на ПП „Възраждане“ с мотива, че наредбата се отнася за търговско дружество, което вече не съществува и съответно не е вписано в Търговския регистър, а именно „Пазари“ ЕООД.

Дейността на настоящето дружество „Пазари“ ЕАД се урежда с утвърден от Общинския съвет през 2022 г. правилник. Съществуването на двата документа би могло да доведе до евентуално объркване и прилагане на вече неактуална наредба, се казва още в мотивите за предлаганата отмяна.

В дневния ред фигурираше също предложение за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, свързани с електрическите тротинетки.

Вносителите от групата общински съветници от ПП ГЕРБ предложиха точката да бъде отложена, за да може преди това да се разгледа в комисиите по транспорт и обществен ред, сигурност и безопасност на движението.