Детски фитнес център бе открит в ДГ 14 „Дружба“ във Варна

Спорт

19-02-2024, 11:30

Снимка:

ДГ „Дружба“ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Два от уредите са закупени със средства на националната програма, а останалите - с подкрепата на родителската общност и средства от бюджета на детската градина.

ДГ 14 „Дружба“ направи още една крачка за детското здраве. По повод рожденият ден на детската градина, децатапредставиха откриването на детски фитнес център с много и разнообразни възможности за двигателна активност – крос тренажори, велоаргометър, детски степер, бягаща пътека, комплекс от уреди за укрепване на мускулите и сетивното развитие.
 
Представянето на детския фитнес център бе споделено с родители, директори от варненски детски градини, г-жа Заркова – експерт от РУО Варна и Община Варна. Идеята за здраве чрез движение е заложено в концепцията на проект по НП „Хубаво е в детската градина“. Два от уредите са закупени със средства на националната програма, а останалите - с подкрепата на родителската общност и средства от бюджета на детската градина.
 
Празникът откри вокална формация „Приятели БГ“, които поздравиха гостите с артистично изпълнение на любими песни , а бъдещите спортисти от група Делфинче демонстрираха кратка тренировка в новия фитнес център.
Деца от група Слънчо изненадаха гостите с представените игри с двигателни и образователни задачи на интерактивния под – една иновативна възможност да учим, играем и развиваме бързина, наблюдателност, концентрация, логическо мислене, емоционален комфорт, толерантност.
 
Децата от вокална формация „Приятели БГ“ поднесоха своя музикален подарък на детската градина – нов химн по текст и музика на вокален педагог Евелина Ангелова.