Магистър фармацевти с тържествена промоция днес във Варна

Животът

17-02-2024, 16:35

Снимка:

МУ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първенец на Випуск 2023 е магистър-фармацевт Надежда Нефедова, която завърши с пълно отличие специалност „Фармация“ и бе удостоена с наградата „Златен Гален“.

„Трансфер на технологии и иновации във фармацията“ към Факултета по фармация се дипломираха на тържествена церемония, състояла се на 17 февруари във Фестивален и конгресен център – Варна. Първенец на Випуск 2023 е магистър-фармацевт Надежда Нефедова, която завърши с пълно отличие специалност „Фармация“ и бе удостоена с наградата „Златен Гален“.

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев поздрави абсолвентите с думите: „С полагането на Галеновата клетва днес Вие се задължавате да упражнявате добросъвестно фармацевтичната професия и да работите в полза на здравето и живота на хората. Усъвършенствайте и надграждайте своите умения ежедневно. Стремете се към високи стандарти. Отстоявайте себе си и никога не се отказвайте от правото си да вземате решения според собствените си принципи“.

От името на дипломантите първенецът на випуска се обърна към академичното ръководство и преподавателите с думите: „Благодарим Ви за усилията, подкрепата, мотивацията и всеотдайността. Искрено вярвам, че всеки един от нас с труд и упорство ще успее да се реализира професионално и ще бъде важна част от гилдията“.

Отличниците от специалност „Фармация“ получиха парична награда от Ректора.  Първенецът на випуска бе удостоен с награда от кмета на Община Варна г-н Благомир Коцев и с плакет от Българския фармацевтичен съюз. Сред наградите за абсолвентите бяха сертификати за освобождаване от членски внос за една година, подаръци от Българския фармацевтичен съюз и от Районна фармацевтична колегия - Варна.

На тържественото събитие Деканът на Факултета по фармация проф. д-р Петко Маринов връчи почетни отличия за принос в развитието на Факултета и за високи постижения в обучението на студенти, специализанти и докторанти. С плакети бяха удостоени проф. Бистра Калчева от Катедра „Биохимия, молекулна медицина и нутригеномика“, проф. Добри Иванов от Катедра „Биология“ и проф. Любомир Македонски от Катедра „Химия“.

Абсолвентите от Випуск 2023 връчиха и наградата „Любим преподавател“. С нея бяха отличени доц. Илиян Колев от Катедра „Фармацевтична химия“  и гл. ас. Иво  Куманов от Катедра „Организация и икономика на фармацията“. Магистър-фармацевтите Цвета Стоева и Елина Андонова получиха приз от Студентски съвет към МУ-Варна за активна студентска дейност за периода 2018 – 2023 година.