Във Варна изследват безплатно за СПИН

Животът

16-02-2024, 14:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Kато част от кампанията в музей на здравето в РЗИ-Варна ще се прожектират видеофилми на тема ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции с раздаване на здравно-образователни материали.

От безплатно изследване за ХИВ/СПИН, Хепатит Б, Хепатит С и сексуално предавани инфекции може да се възползва всеки, посетил специализирания кабинет на РЗИ до 19 февруари. КАБКИС се намира на ет. 5, ст. 501 с работно време от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 ч., с обедна почивка от 12:00 до 12:30 ч. Инициативата е част от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания, който по традиция се провежда в средата на февруари.

Kато част от кампанията в музей на здравето в РЗИ-Варна ще се прожектират видеофилми на тема ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции с раздаване на здравно-образователни материали. Ще бъдат организирани беседи с ученици на тема ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции с раздаване на здравно-образователни материали по темата на място в Първа езикова гимназия и Четвърта езикова гимназия "Фредерик Жолио - Кюри" от училищните превантивни клубове към Дирекция „Превенции“, Община Варна.

Ако сте били изложени на риск от заразяване с ХИВ, непременно си направете изследване за ХИВ (ХИВ тест) и потърсете навременна медицинска помощ.