Хора с жилищни проблеми и доставчици на социални услуги посетиха приемния ден на зам.-кмета Снежана Апостолова

Мисия Варна

14-02-2024, 09:26

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Следващият й приемен ден е на 27 февруари, вторник. Записването става при техническия сътрудник на телефон: 052 /820 328.

Хора с жилищни проблеми и доставчици на социални услуги посетиха приемния ден на заместник-кмета по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова. По думите на Апостолова, общината се ангажира с десетки социални услуги и подкрепа на различни общности и приемните целят именно това – пряк контакт с хората и прилагане на персонален подход към всеки отделен случай.

Възрастна дама поиска грижа и настаняване в общинско жилище, тъй като трудно се справя сама. В отговор заместник-кметът пое ангажимент да провери възможностите за настаняване в общинския дом за възрастни хора „Гергана“.

С подобни казуси за жилищно настаняване бяха и други граждани по време на приемната. Във всички райони има недостиг на социални жилища и листа на чакащите да бъдат настанени, стана ясно по време на срещата. По думите на Апостолова, този заварен проблем тепърва ще се решава от новия кметски екип.

Частен доставчик на социални услуги разказа за дейността си и за прилагани добри практики по отношение на социалната подкрепа. 

По време на приемния ден, гражданин постави въпроса за постъпване на работа на медицински специалисти и лекари в детски градини или училища и за предоставянето на качествена медицинска грижа за учениците на територията на учебните заведения в общината.

Следващият приемен ден на заместник-кмета Снежана Апостолова е на 27 февруари, вторник. Записването става при техническия сътрудник на телефон: 052 /820 328.