„Златната роза“ е на борда на полярния ни кораб

Животът

13-02-2024, 16:46

Снимка:

Министерсткво на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя е стилизиран образ на символа на българския туризъм.

Почетната статуетка на Министерството на туризма „Златна роза“ – стилизиран образ на символа на българския туризъм, е вече в офицерската каюткомпания на борда на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“.

Статуетката бе връчена на журналиста  Живко Константинов през декември 2023 г. на церемонията по връчването на годишните награди в туризма. Константинов беше отличен за епизодите си, посветени на историческото първо плаване към арктическите брегове на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“.

При получаването на своята награда Живко Константинов подчерта, че „Признанието е преди всичко за смелия екипаж на кораба, както и за всички български учени и антарктици, които всяка година рискуват живота си, за да прославят името на България! Част от визитната картичка на страната ни по света! Наградите ще изпратя със следващата група, която ще ги отнесе на борда на кораба, където им е мястото“.

„Благодаря на командира капитан II ранг Николай Данаилов за голямата привилегия и се радвам, че признанието за работата на моряците и всички български антарктици ще посреща и изпраща гости от целия свят“ каза днес журналистът.