Варненската регионална библиотека представя Стивън Кинг в клуб „ЧИТАТЕЛница“

Варна Лайф

13-02-2024, 15:50

Снимка:

Регионална библиотека - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Срещата ще се проведе на 14 февруари от 18:00 ч. в читалнята „Регионална история“ в Основна сграда на библиотеката с вход свободен.

Дискусионният клуб „ЧИТАТЕЛница“ се завръща на 14 февруари с творчеството на Стивън Кинг – един от най-популярните писатели на ужаси и мистерии. Неговите романи се утвърждават у нас след 1990 г. и оттогава набират фенове от всички поколения.

Темата на предстоящата среща е „Няма по-страшно от реалността“. Стивън Кинг има способността да превръща именно обикновеното в плашещо и въздействащо. Неговите герои често са от уязвими или изолирани групи, чието ежедневие писателят представя през призмата на вътрешния им свят. Историите на Кинг притежават силата на разобличават лошото и да търсят причините за човешката жестокост.

В четвъртата среща на библиотечния читателски клуб участниците ще обсъждат любими персонажи, романи и екранизации по романи на Краля на ужасите. Акцент ще бъдат и първите български издания на автора, по чието оформление работи художникът Петър Станимиров, дългогодишен илюстратор в списание „Дъга“ и създател на издателство „Плеяда“. Събитието е отворено за настоящи и бъдещи почитатели на писателя, които търсят препоръки за книги или място за споделяне на емоциите от прочетеното.

„ЧИТАТЕЛница“ отново е с вход свободен за всички желаещи. Срещата ще се проведе на 14 февруари от 18:00 ч. в читалнята „Регионална история“ в Основна сграда на библиотеката (бул. „Сливница“ № 34).  

Пълната програма на инициативата е налична на сайта на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – www.libvar.bg.

Предстоящата среща на „ЧИТАТЕЛница“ във Фейсбук: https://fb.me/e/8HfRhLHO8