Ползваме електронните услуги на НАП от безплатна Wi-Fi зона в офисите на приходната агенция

Парите

12-02-2024, 17:10

Снимка:

НАП

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Служители в салоните за обслужване оказват съдействие при работа с e-портала.

В разгара на Данъчната кампания 2024 г. гражданите могат да се възползват от електронните услуги на НАП и в специално обособени за това зони с безжична интернет връзка във всеки офис на приходната агенция.

В тях са разположени компютри, свързани с безплатен Wi-Fi. В черноморския офис на администрацията на разположение на данъкоплатците е специално пригоден за целта компютър в стая № 112.

Потребителите могат да използват и собствени устройства, които да свържат с безжичния интернет, за да влязат в сайта на НАП, Портала за електронни услуги на приходната агенция или в сайтовете на други институции и общини. 

Служители в офисите на НАП са на разположение да съдействат на всеки клиент, ако среща затруднение при работата си с Портала за е-услуги или има въпроси, свързани с деклариране и плащане на задължения, извършване на справки, проверка на здравноосигурителен статус и други.

 Клиентите, които все още не са заявили и получили ПИК от НАП, ще могат да го направят на място в офиса, след което служител ще демонстрира възможностите, които персоналният код дава.

„Обособените Wi-Fi зони са част от нашите усилия да направим декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски все по-лесно и бързо“, каза Милена Кръстанова, заместник-изпълнителен директор на НАП.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)