42-годишен педофил, блудствал с момченце, отива на в затвора

Крими

12-02-2024, 16:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Решението подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

42-годишен мъж, предаден на съд от Окръжна прокуратура - Търговище, за извършени от него блудствени действия с малолетно момче, получи ефективна присъда. С.Ю. беше признат за виновен и осъден да търпи наказание от 5 години „лишаване от свобода“ при строг режим.

Тъй като мъжът се възползва от правото си да поиска делото да се гледа при съкратено съдебно следствие, присъдата му беше редуцирана с една трета и така той ще бъде лишен от свобода за срок от 3 години и 4 месеца при строг режим на изтърпяване на наказанието.

През декември 2022 година С.Ю. отишъл на гости на свой роднина в село близо до Търговище. Там той останал известно време, за да помага с ремонт на домакините. Съжителствал с тях и двете им малолетни внучета, за които мъжът и жената се грижели.

Една вечер, след като употребил голямо количество и различен по вид алкохол, 42-годишният мъж извършил блудствени действия с едно от децата, което спяло в стаята, където бил настанен и той.

Момченцето се събудило и преди да разбере какво точно се случва, С.Ю. престанал. В периода от 26 декември 2022 година до 25 февруари 2023 година мъжът общо три пъти извършил това действие.

След като бил хванат от бабата на детето да се самозадоволява до леглото му, той бил изгонен. Потърпевшите подали жалба. С.Ю. бил привлечен към наказателна отговорност и предаден на съд за престъпление по чл. 149, ал.5, т.3, във връзка с ал.1, във връзка с чл.29, ал.1, б.“а“, във връзка с чл.26, ал.1 от НК.

Решението на Окръжен съд - Търговище, подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.