Илиан Илиев: Доволни сме от желанието на всикчки

Спорт

11-02-2024, 20:40

Снимка:

ПФК „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Днес се получаваха нещата в атака, но не бива да се залъгваме“.

„Както и друг път сме го казвали, в проверките резултатите първо лъжат и второ – не са важни.“

Това каза Илиан Илиев след последната контрола на лидера в Черно море преди подновяването на първенството. „Моряците“ представиха отбора с 50% юноши в състава, разбивайки Добруджа с 5:0 на „Тича“.

„Важното беше да покажем желание и да сме малко по-свежи и пъргави. От тази гледна точка сме доволни. Не съм привърженик на такива разгромни резултати точно преди първенството, тъй като някой път не влияят добре на психиката на футболистите, в смисъл отиваме в някаква друга крайност“, посочи наставникът на Черно море.

„От желанието на всички сме доволни, видяхте, че като направихме смените, като влязат нови хора естествено не са в ритъма на мача и се получат такива неща. Днес се получаваха нещата в атака, но казах – не бива да се залъгваме, тъй като ни предстоят сериозни мачове и там напред нещата се получават на моменти, но трябва и в дефанзивен план малко да сме по-бързи в прехода, с добри играчи, ако им оставиш време да мислят е проблем.“

Запитан дали е доволен от показаното от дошлия на проби в отбора румънски футболист Андреяс Калкан, който игра на левия фланг, Илиев отговори:

„Ще седнем, ще обсъдим с другите треньор и тогава… Има време, ще разберете, ако решим да го привличаме.“

Последва въпрос дали вече има в главата си титулярния състав за първия мач срещу Лудогорец специалистът посочи, че го няма и има въпросителни предвид на това, че Алекс Фернандес, според това, което има като перспектива и очаквания за трансфер – там са ни съмненията около състава.

„Но има повече от една седмица от мача, дайте да не избързваме със състави и т.н., важно е да сме живи и здрави, и в сряда започваме да се готвим за мача с Лудогорец“, каза Илиев.

Националният селекционер допълни, че Исмаил Иса е контузен, става дума за пресечен мускул, и за да се избегнат усложнения, са го запазили за днешния мач.

"Даниел Димов все още е с болки в аддуктора, за съжаление може би ще пропусне първия мач, дано да е готов за ЦСКА ", каза още специалистът.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)