4 аварирали камиони са предизвикали кризата с боклука във Варна

Мисия Варна

11-02-2024, 12:40

Снимка:

Фейсбук/Bozhidar Maksimov

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Проблемите с мръсотията в града не са от вчера, а продължават с години.

4 аварирали камиона предизвикали кризата с боклука във Варна. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Стела Николова. "За всички, които ме тагнаха по варненските групи, а и за всички останали, които с право са възмутени, че Варна отново потъна в боклуци, ето обяснението : Аварирали 4 камиона, които чакат резервни части и техниката не стига, но това изобщо не е оправдание", написа тя в социалните мрежи.

Проблемите с мръсотията в града не са от вчера, а продължават с месеци, дори и години. Само допреди местните избори във Варна Стела Никова беше един от най-активните борци за чистотата в града, но след смяната на местната власт активността й секна. Това не остана незабелязано от хилядите й последователи в социалните мрежи, които продължиха да я занимават с проблема. 

Според Николова камионите на сметопочистващата фирма често аварират, заради изхвърлени строителни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци. Именно заради това тя призовава варненци за отговорно отношение и контрол , за да не се допуска такова нерегламентирано изхвърляне.

Николова зове още всички жители и гости на града да сигнализират за проблем с боклука на страницата на кмета Благомир Коцев.