Благомир Коцев: „Вземам проблема с боклука във Варна на ръчно управление!“

Мисия Варна

11-02-2024, 12:36

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той заяви, че ако този проблем не бъде решен бързо и ефективно ще има нов конкурс и нова фирма, която да се грижи за чистотата на града.

Кметът на Варна Благомир Коцев заяви, че ще решава проблема със сметоизвозването лично. В днешен пост в профила си във фейсбук, той заявява, че кризата е достигнала недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве. „Вземам проблема с боклука във Варна на ръчно управление!“- заканва се кмета на морската столица.

По думите му, оправданията повече не вършат работа, а фирмата, която е наследена като партньор от предишното управление, е санкционирана за несправянето й с проблема. „От днес тя ще работи по мои лични указания“, обещава Коцев. Той призовава варненци да споделят снимки /вж. в публикацията/ на непочистени контейнери за смет в коментарите под публикацията му във фейсбук, като добавят и адреса. „Адресът е важна подробност, допълва кмета на града, защото Общината, в координация с фирмата-изпълнител, ще изпраща извънредни сметоизвозващи екипи на място по вашите сигнали“.

Благомир Коцев заявява, че ако този проблем не бъде решен бързо и ефективно ще има нов конкурс и нова фирма, която да се грижи за чистотата на Варна.

В коментари под публикацията варненци споделят снимки от кв. Чайка, кв Левски, Цветния квартал, ул. „Анастасия д-р Железкова“, „Подвис“, к.к Свети Свети Константин и Елена и др., като посочват, че два дни не е минавала сметопочистващата фирма да извози боклуците и контейнерите са препълнени.

Според други – много често проблемът е и в хората, които оставят боклука си до кофите, а самите контейнери стоят празни.