Преглеждат безплатно за глаукома във Варна

Животът

07-02-2024, 18:03

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата ще продължи цял месец (от 12 февруари до 12 март 2024 г.).

В рамките на един месец, от 12 февруари 2024 г. до 12 март 2024 г., Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна, съвместно с катедрите по „Очни болести и зрителни науки“ и „Оптометрия“ на МУ-Варна, както и учебен сектор „Медицински оптик“, организират една различна превантивна кампания, с която ще отбележи Световния ден за борба с глаукомата.

„Екипът на СБОБАЛ-Варна безплатно предоставя специализирано трикратно изследване с апарат, който не просто измерва вътреочното налягане, а го коригира съобразно особеностите на окото.  При получаването на трите стойности, специалистите ще направят анализ и ще насочат пациентите за проследяване или допълнително изследване в болнична среда.“, казва чл.-кор. проф. д-р Христина Групчева*.

Повече информация онтосно безплатните прегледи, както и за чл.-кор. проф. д-р Христина Групчева, може да прочетете в прикачените файлове.

На разположение сме при проявен интерес от Ваша страна за по-подробна информация относно темата за борбата с глаукомата или теми свързани с новите технологии за диагностика на очните заболявания, контрола на миопията, корекцията на миопия и астигматизъм, лазерна блефаропластика и др., да  Ви свържем с проф. Групчева.

 *Чл.-кор. проф. д-р Христина Групчева, дмн, е зам.-ректор на Медицински университет – Варна, управител на Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна и председател на Българското дружество по офталмология.