Отпускат още пари за ремонта на филиала на театъра във Варна

Мисия Варна

07-02-2024, 16:07

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За входа има изработен нов проект на стойност 1,5 млн. лева без ДДС.

Община Варна да отпусне средства за преустройство на входа и входното пространство на сграда „Филиал“ на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна. Това искане на културната институция получи подкрепата на членовете на ресорната комисия към Общинския съвет. Въпросът ще бъде разгледан и от финансовата комисия, а крайното решение ще вземе местният парламент.

В момента тече мащабна реконструкция на филиала съгласно одобрен от Министерство на културата проект, изработен през 2015 г. От проекта, който се финансира по програма „Региони в растеж“, е изключено входното пространство. Причината за това са сключени 10-годишни арендни и наемни договори с няколко заведения, които функционираха на територията на входното пространство.

За входа има изработен нов проект на стойност  1,5 млн. лева без ДДС, като средствата включват преустройство и обзавеждане. Предвижда се изграждане на входна въртяща се врата, изнасяне на билетната каса пред входа, нова козирка над цялото входно пространство. Ще има регламентирани места за театрална реклама, нова настилка пред входа в съзвучие с цялостния дизайн на сградата, зелен пояс около входа, както и пресцентър.

Проектът за входното пространство трябва спешно да се изпълни. Без неговата успешна реализация театърът няма може да влезе в експлоатация, беше изтъкнато на заседанието.