Единадесет награди за солистките на школа „Балет“ и право на участие в Europe Grand Dance Cup в Румъния

Варна Лайф

07-02-2024, 15:02

Снимка:

ОДК - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Весела Манолова бе отличена със специална награда и първо място в раздел „Характерни танци“.

Солистките на школа „Балет“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, завоюваха цели 11 отличия от провелия се в столицата конкурс Bulgaria Grand Dance Cup „Winter Magic“. Весела Манолова бе отличена със специална награда и първо място в раздел „Характерни танци“. Специалната награда й донесе и 50% отстъпка в таксата за участие на конкурса Europe Grand Dance Cup, който ще се проведе през април в Констанца, Румъния.

Първи места в разделите „Класически танци“ и „Характерни танци“ спечели Надежда Добрева. Елинор Кинчева и Весела Манолова бяха отличени с втори места в раздел „Класика“ при соловите изпълнения. Второ място двете балерини на Татяна Костова взеха и при дуетното си изпълнение в раздел „Характерни танци“. За балерините на ОДК имаше също и трети места в различните раздели, както и дипломи за четвърто място в раздел „Съвременни танци“.

„За всяка от наградите солистките на школата получиха плакети, а прекрасните им изпълнения им донесоха право на явяване в европейския конкурс в Румъния, който ще се проведе в Teatrul National de Opera and Balet “Oleg Danovski”, сподели г-жа Костова след завръщането си от столицата.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)