Община Варна е подала предложение за нова сграда на Трета гимназия

Мисия Варна

06-02-2024, 17:03

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Идеята е новото здание да бъде вдигнато на мястото на бившето помощно училище "Братя Миладинови", което горя наскоро.

Община Варна е подала предложение към МОН за финансиране на нова сграда на Трета гимназия във Варна. Искането е по държавната програма за изграждане на образователни обекти. Това стана ясно на заседание на комисията по наука и образование към местния парламент, предаде Moreto.net.

Идеята е новото здание да бъде вдигнато на мястото на бившето помощно училище "Братя Миладинови" на ул. „Сливница“ 113, което горя наскоро. Постройката в имота стана жертва на пожар през декември миналата година. След инцидента зам.-кметът Павел Попов заяви, че сградата е присъствала в проект за изграждане и реконструкция на образователната инфраструктура за периода 2020 – 2022 година. Според проектното предложение, одобрено от Община Варна, се предвиждало в парцела да бъде изградена нова сграда на III ПМГ "Акад. Методий Попов", на стойност 5 милиона лева.

На 6 ноември 2023 е било получено писмо от Министерство на образованието, че липсва гаранция за успешното му приключване на проектното проектното предложение, поради което то е било отхвърлено.

През декември Попов заяви, че е започната активна работа по отстраняване на несъвършенствата в предложението, допуснати в миналото, така че да го внесат за новия програмен период в началото на януари 2024 г.