Работна група се захваща с промяна на Общия устройствен план на Варна

Мисия Варна

05-02-2024, 19:51

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предвижда се проект за основен ремонт и енергийно обновление на Общината.

300 000 лева за проект за изменение на Общия устройствен план обсъждаха съветниците в ПК "Архитектура и градоустройство". На заседанието бе прието предложението да бъде създадена работна група, която да изработи заданието, съобщи Радио Варна.

Малко повече от 13,5 млн. лева са предвидени за преходни и нови обекти  „Програма за предпроектни проучвания и проектиране на обекти, включително обекти – недвижими културни ценности, по бюджета за 2024 г. – 2026 г."

След три часа и половина заседание Постоянната комисия по архитектура и благоустройство прие Програмата.

Предвижда се проект за основен ремонт и енергийно обновление на Общината.

Ще бъде изготвен проект за ремонт на къщата на Антон Новак в Морската градина, както и Подробен устройствен план и План за регулация и застрояване на Дупката. Пари ще се дадат и за проект за основен ремонт и модернизация на Летен театър – Варна.

Съветниците гласуваха ПУП на бул. „Цар Освободител“ в частта от летището до пътен възел бул.“Васил Левски“, ПУП на бул. „Княз Борис Първи“, както и на района около Паметника на българо-съветската дружба. Ще бъде проектиран бул.“Варна“. Очаква се да бъде направена реконструкция на естакаден мостик в района на "Северен плаж" , така че да бъдат обслужвани и малки рибарски лодки.

Някои от тези предложения ще бъдат финансирани с част от трите милиона лева, заложени за геоложки проучвания във Варна. Точно тези проучвания разбуниха духовете, като никой от експертите не можа да обясни за какво са необходими.

Отделени бяха пари за завършване на плана за водопроводна мрежа в местността Кантара в кв. „Аспарухово“.

Ще бъде променен планът в района около Аязмото в кв. „Изгрев“, където освен озеленяване, ще бъде построен малък параклис.

Предпроектни проучвания за "Сценични и културни пространства“ ще се правят в Големите и малките римски терми, Градската художествена галерия, Регионалния исторически музей и бившата Младежка площадка в Морската градина.