Изпратиха Николай Ишков с аплодисменти в последния му път

Спорт

04-02-2024, 19:04

Снимка:

Vsport.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Венци бяха поднесени от името на ФК Спартак, ветераните на Спартак, ЗС на БФС Варна, „Трибуна Соколъ“ и Красен Кралев.

Бившият президент на футболния Спартак Варна Николай Ишков бе изпратен в последния му път от любимите му хора, близки, приятели, бивши футболисти на Спартак, известни артисти и обществени личности, съобщи vsport.bg.

Всички, които присъстваха на опелото в „Свети Николай Чудотворец“, отдадоха дължимото на Ишков с аплодисменти, когато под камбанен звън ковчега с тялото му бе изнесен от варненския храм.

Николай Ишков почина на 61 години след едногодишна битка с коварна болест в родния си град Варна и днес бе погребан в Старите варненски гробища.

Сред тези, които дойдоха да си вземат последно сбогом с него в храма, бяха бившия треньор на „соколите“ Благой Калфов и поколения играчи на отбора – Антон Фажев, Божидар Ставрев, Пламен Казаков, Георги Мирчев, Диян Дончев, Борислав Георгиев-Бобъра, Мартин Зафиров, Николай Станчев и Антон Вълчанов, както и фенове на клуба.

Културтгерите пък бяха представени от Михаил Билалов, Николай Урумов и други популярни лица от филми и сериали.

Ишков бе изпратен също и от неговия приятел от детските години и бивш образователен министър проф. Даниел Вълчев, както и от ексбаскетболиста на Левски Юм Уандие.

Венци бяха поднесени от името на ФК Спартак, ветераните на Спартак, ЗС на БФС Варна, „Трибуна Соколъ“ и Красен Кралев.

Преди да се поклони пред тленните останки на починалия Пламен Казаков си спомни, че когато Николай Ишков станал президент на Спартак, веднага му се обадил.

Тогава държах плажа на Галата, но след като Ишков ми звънна, се съгласих да се завърна в родния си клуб. Започнахме да бием наред и още същия сезон се завърнаме в елита. Николай бе успешен ръководител и страхотен човек“, каза Казаков.

Михаил Билалов пък бе лаконичен: „Николай бе най-светлата и най-талантливата човешка личност“.

Екипът на Varnautre.bg изказва съболезнования на семейството и близките на Николай Ишков. Нека душата му почива в мир!