Депутатски бой: Радостин Василев посегнал с юмруци срещу Искрен Митев (СНИМКИ)

Новините

02-02-2024, 13:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Грозната случка се е разиграла зад гърба на председателя на НС Росен Желязков.

Отново батални сцени в Народното събрание – този път обаче извън обхвата на камерите. Депутатът от ПП/ДБ Искрен Митев е бил нападнат от бившия си колега от „промяната“ и настоящ независим Радостин Василев.

Грозната случка се е разиграла зад гърба на председателя на НС Росен Желязков, където има вход на пленарната зала и е мъртва точка за депутати и журналисти, които нямат видимост от залата. Според очевидци, всичко е станало в края на парламентарния контрол на премиера Николай Денков. Радостин Василев настоявал да получи втори въпрос към министър председателя, но бива отрязан.

В същото време Искрен Митев и Настимир Ананиев излизат от залата и Митев подвиква нещо на Василев, който тръгва след него. Преди хората наоколо да се усетят какво се случва, Митев бил ударен два пъти с юмрук, твърдят свидетели. После двамата били разтървани.

Пред „24 часа“ Митев отрече да е пострадал от юмруците на бившия си колега.

„Радостин Василев ми посегна два пъти, но не успя да ме удари, квесторите и колегата Настимир Ананиев го спряха. Блъсна ме на влизане в залата с рамо, след което ми посегна, ръката му стигна почти до мен, но не ме удари“, обясни Митев.

Случаят бил отнесен до ръководството на Народното събрание.