Позиция на ГЕРБ – Варна: Благомир Коцев да покаже всички документи за "Офшорки гейт"

Мисия Варна

31-01-2024, 16:27

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Опитите да се замаже скандалът продължиха с атаки срещу Общинската избирателна комисия, която за Коцев изведнъж стана „орган, употребен за политически реваншизъм“.

Вместо да се крие зад истерични пиар постове, Благомир Коцев да представи публично всички документи, свързани със скандала "Офшорки гейт"! Гражданите на Варна заслужават да научат цялата истина за бизнес интересите му в Малта и на Маршаловите острови,  въпреки опитите на разни "морално извисени" медии и журналисти да омаловажат скандала!

В тази връзка, интересен е фактът, че проверката на ОИК по сигнал за несъвместимост на длъжността му с участие в офшорки в Малта и Маршаловите острови е от 18 януари, но Коцев реагира едва след като се вдигна медиен шум по темата. Той отпраши спешно за чужбина, като заряза дори проектобюджета на Варна, който бе внесен в ОбС от негов заместник.

Страх и гузна съвест тресат Промяната и дори дърварският пиар този път не успява да ги скрие, въпреки опитите за отклоняване на общественото внимание. Нелепо е Благомир Коцев да бъде представен като жертва на зли сили и едновременно с това супер герой срещу корупция и незаконни практики.

Кои точно е преборил не е ясно – незаконните и спрени разрешителни за строежи ли, блокирането на съдебните решения за спиране на колите в Морската градина към семейното заведение „Хоризонт“, премахване на незаконните бараки на Златни пясъци, или незаконните обекти на "Хоризонт", проекти за работнически общежития от апартаментен тип? Опитите да се замаже скандалът продължиха с атаки срещу Общинската избирателна комисия, която за Коцев изведнъж стана „орган, употребен за политически реваншизъм“.

Напомняме, че  същият този "орган" го провъзгласи за кмет, а в него има представители на всички партии, вкючително и на ПП/ДБ. И най-важното: според публикуваните протоколи от заседаниято на ОИК  № 38 и 39 решенията за проверка за участие на Коцев в офшорки на Малта и Маршаловите острови са взети почти единодушно, включително и с гласовете на представителите на ПП/ДБ.

Що се отнася до лъжите, че има „калинки“ в ОИК, препоръчваме на Коцев да огледа екипа си в Община Варна, в който назначенията се правят на принципа "роднина- милиционер". Част от този екип са и районните кметов от ППДБ Цветнен Цветков на "Одесос" и Николай Желязков на  "Приморски", за които също има проверка за незаконно участие  във фирми. Още преди местните избори стана ясно, че фирмата „Туки-Цветков“ на Цветнен Цветкове вдигнала три незаконни етажа на кооперация без разрешително във „Виница“, които са разпродадени, но това не попречи на Благомир Коцев да издигне скандалния бизнесмен за кандидат-кмет. Крайно време е Коцев да се научи да поема управленска и политическа отговорност за действията си. Иначе не е мъжко, а и пиарът не винаги е под ръка.

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Варна