РИОСВ - Варна: Авария на канализацията е причина за неприятните миризми в Западна промишлена зона

Животът

31-01-2024, 10:02

Снимка:

РИОСВ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Гръмнала е ревизионна шахта в близост до дере.

Експерти на РИОСВ - Варна, извършиха проверка на място в района на Западна промишлена зона в града след постъпили в инспекцията в периода след 18 януари т.г. общо 7 сигнала за наличие на неприятни миризми. Това е станало на 23 януари.

Потвърдено е наличието на неприятни миризми в близост до дере, преминаващо през Западна промишлена зона. Установена е и причината - авария по канализационната мрежа в района на Западна промишлена зона, изразяваща се в нарушена цялост на ревизионна шахта в близост до дерето, която е част от битов колектор.

Предприети са незабавни действия от ВиК-дружеството и аварията е отстранена още на следващия ден.

На 25 и 26 януари в екоинспекцията са постъпили още 4 сигнала за наличие на неприятни миризми в района между Западна промишлена зона и с. Тополи с различни предполагаеми източници.

С цел установяване на причината експерти от РИОСВ - Варна, обследват района и анализират ситуацията, предвид разнородните предполагаеми източници на неприятните миризми, посочени в сигналите. Проверките на място предстоят в рамките на работната седмица. Веднага след тях ще бъде изнесена информация за резултатите и предприетите действия.