Диан Иванов: Твърденията на ГЕРБ по повод строеж във "Владиславово" не отговарят на истината

Мисия Варна

31-01-2024, 09:53

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Зам.-кметът посочи, че издаването на разрешени за строеж на общежитие е като издаване на разрешителни на апартаментен хотел.

Разрешително за строеж на сграда в ж.к. "Вл. Варненчик", която ще бъде използвана за работническо общежитие, е издадено на 8 декември. Тя напълно се вписва в предвижданията за територията по смисъла на Общия устройствен план. Твърденията на ГЕРБ по повод строежа не отговарят на истината. Това каза зам.-кметът Диан Иванов в отговор на нападките, че разрешителни са издадени на ръба на закона, за да бъде маскирано жилищно строителство. Иван Портних каза в интервю за Радио Варна, че е издадено разрешително в зона, в която не може да има жилищни сгради, а само производствени бази и общежития към университети.

Иванов посочи, че издаването на разрешени за строеж на общежитие е като издаване на разрешителни на апартаментен хотел. Варна щеше да открива 5000 работни места в индустриалните зони, а общежития няма, отговори зам.-кметът Иванов.

В годините се наблюдава едно неправомерно ползване на сградите и заобикаляне на закона от инвеститорите, но това е въпрос, касаещ строителния контрол, и начина на ползване на сградите, призна Иванов. Той допълни, че този въпрос ще бъде изследван след построяване на сградата.

Сградата така както е проектирана е проектирана за общежития, категоричен е Диан Иванов. Според Иванов е видно, че ГЕРБ-Варна опитват да дискредитират кмета Благомир Коцев и неговия екип.